A hidraulikus személyemelő jó szolgálatot tesz

Szálkai Istvánné, Marton Miklós, Scheiber Mihály – és az ajándék

A helyi Szociális Szolgáltató és Információs Központból kapta az információt a Körmendi Lions Club, hogy a Fogyatékosok Nappali Intézménye egyik ellátottjának hidraulikus személyemelőre lenne szüksége. Az eszközt – amelynek ára meghaladja a háromszázezer forintot - a napokban adták át  annak a mozgásképtelen fiatalembernek, akit már képtelen megemelni idős, beteg édesanyja.

– Nagy segítséget nyújt ez az eszköz annak a mozgásképtelen fiatalembernek, akit már képtelen megemelni idős, beteg édesanyja – mondta Scheiber Mihály, a körmendi Lions klub oszlopos tagja. Hozzátette: a központ rendszeresen bocsát gyógyászati segédeszközöket a rászorulók rendelkezésére, az eszközhasználat megtanítása is a gondozóközpont munkatársainak feladata. A hidraulikus emelőt a fekvőbeteg áthelyezésére használják, az ágyból a kerekesszékre, fürdőszobába, mosdóba vagy más helyiségbe biztonságosan tudják mozgatni a segítségével. 

Scheiber Mihály kitért arra is, hogy az elmúlt fél évben sem tétlenkedtek: amikor érkeztek a városba az ukrán testvértelepülésről a menekültek, két hűtőt vásároltak nekik, és az ellátásukban nagy szerepet vállaló körmendi karitászt is támogatták. Szálkai Istvánné, a pont vezetője az átadó pillanataiban hangsúlyozta: a fiatalember előtt kitágulhat a világ, az édesanyjának és a gondozó személyzetnek is könnyebb dolga lesz. Végül megköszönte a támogatást: mint mondta, a Lions Clubra mindig lehet számítani. 

(Via)


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Körmend Lions Club

Adószámunk:
18887770-1-18
Számlaszám:


cím: 9900 Körmend,
Mátyás király utca 65.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba