Új ultrahang készüléket kapott a körmendi urológia


Új ultrahang készüléket kapott a körmendi urológia

A Körmendi Lions Club legutóbbi, nagy volumenű akciója a körmendi kórház urológiai szakrendelője számára egy ultrahang készülék beszerzése volt.

A mintegy 2,3 millió forintos berendezés jóval több fajta betegség felismerésére alkalmas, mint technikailag elavult elődje.

Az készüléket dr. Varga László főorvos vette át. A hivatalos átadón a Körmendi Lions Club részéről Marton Miklós, a Lions Alapítvány elnöke és Scheiber Mihály vett részt.

Sok évtizede használtuk már a korábbi ultrahangkészüléket, gyengébb volt a képminősége, nehéz volt már vele érdemi véleményt adni – mondta az átadón dr. Varga László urológus. – Most a Lions klub jóvoltából egy olyan készüléket kapott a szakrendelés, ami a 21. század követelményeinek megfelel. Tárolni lehet rajta képeket, korábbiakkal összehasonlítani, sőt az erek vizsgálatára is alkalmas.

A főorvos azt is hozzátette, hogy az urológiai gyakorlatban is, mint sok más orvosi területen, alapvető vizsgálatnak számít az ultrahangos vizsgálat. – A röntgennel ellentétben számtalanszor ismételhető, naponta akár többször is el lehet végezni. Invazív beavatkozásoktól mentesen tudjuk javítani a betegellátás minőségét – emelte ki dr. Varga László.


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Körmend Lions Club

Adószámunk:
18887770-1-18
Számlaszám:


cím: 9900 Körmend,
Mátyás király utca 65.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba